ASKO - Om ASKO

Om ASKO

Kjerneverdier      Miljø      Designpriser

ASKO har litt av en historie. Det hele begynte i 1950 i Vara i Sverige, da en ung og oppfinnsom mann drømte om å lage en vaskemaskin til moren sin, for å gjøre livet hennes lettere. En unik og energieffektiv maskin med effektivt vannforbruk, slik at den kunne gjenspeile bondens kjærlighet til naturen. En med overlegen rengjøringseffekt og pålitelighet som kunne varme opp vann og sentrifugere, og som til og med hadde solide tromler i rustfritt stål.
 
I mer enn 60 år har ASKOs produkter hjulpet mennesker over hele verden til å lage mat, vaske og ta seg av familien med størst mulig hensyn til miljøet. Med en unik skandinavisk tilgang kombinerer ASKO prisvinnende design med smarte funksjoner og løsninger og skaper produkter som blir en uunnværlig del av hjemmet og livet ditt.

ASKO er kjent for å utvikle og produsere produkter av høy kvalitet og med vårt spesielle skandinaviske preg både når det gjelder form og funksjon. Helt siden starten har vårt mål være å produsere førsteklasses produkter som oppfyller og helst overstiger de forventningene kundene våre stiller, i mange år fremover. Vi bruker topp materialer når vi konstruerer våre produkter slik at de kan leve lenger. Vi tester alle produktene våre før de forlater fabrikken, og vi kjører dessuten levetidstest på våre vaskemaskiner og tørketromler i ca. 10 000 driftstimer, noe som tilsvarer cirka tjue års bruk i hjemmet. Oppvaskmaskinene er testet til en levetid på 12 500 driftstimer, noe som også tilsvarer 20 års bruk i hjemmet.

ASKOs historie

I 1950 satte den initiativrike, unge svenske bonden Karl-Erik Andersson i gang med å bygge en annerledes vaskemaskin til sin mor. En enestående energi- og vanneffektiv maskin som skulle gjenspeile en gårdbrukers kjærlighet og respekt for naturen. En maskin med ekstra god rengjøringskraft og driftsikkerhet, som kunne varme vann, sentrifugere og dessuten skryte av den aller nyeste rustfrie ståltrommelen. En vaskemaskin uten sidestykke.

Den unge gårdbrukeren bygde sin innovative vaskemaskin som overgikk selv hans pedantiske mors høye standarder. Resultatene var faktisk så ekstraordinære at han var overbevist om at han måtte dele oppfinnelsen med andre. Derfor bygde han en maskin- og produksjonsfabrikk i verdensklasse like ved familiegården der den står den den dag i dag, og et nytt firma ble til.

I dag er ASKO et internasjonalt merke med et komplett utvalg av effektive vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. ASKOs harde hvitevarer utfører et flott rengjøringsarbeid med en brøkdel av det vannet, den strømmen og det vaskemiddelet som andre maskiner bruker. Hver komponent er konstruert i stål i stedet for plast, alle steder der dette er mulig. Og hvert ASKO-produkt bygges stadig med skandinavisk kvalitet og miljøfølsomhet, akkurat som Karl-Erik Andersson ønsket det.

Kort sagt er ASKOs hvitevarer noen av de mest effektive, mest miljøvennlige og mest holdbare på jorden. Laget til dem som –  akkurat som en viss svensk mor – setter pris på holdbarhet, sikkerhet, toppytelse og skandinavisk design.

Viktige ASKO-år

1950 Første vaskemaskin produseres av Karl-Erik Andersson i Vara, Sverige. Junga Verkstäder blir etablert.

1952 Første finske husholdningsapparater - et kjøleskap - fremstilles i Lahti.

1953 Første vaskemaskin produseres i Lahti.

1957 Første komfyr produseres i Lahti.

1958 Første strykerull fremstilles i Lahti.

1967 Første oppvaskmaskin produseres, og eksport starter fra Vara.

1972 Første innbygde ovner produseres i Lahti.

1975 Første tørketrommel produseres i Vara.

1980 Egne salgsorganisasjoner opprettes i Norge, Danmark, USA, Australia og New Zealand.

1990 Ny komfyrfabrikk og hovedlager i Lahti.

2006 ASKO lanserer samdesignkjøkken og vaskerikonsepter.

2009 ASKO lanseres i Sverige.

2012 Produksjonen av oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og tørketromler flyttes fra Sverige til Slovenia.

 

Tusenvis av mennesker over hele verden har hvitevarer fra ASKO i hjemmene sine; holdbare produkter av høy kvalitet i skandinavisk design og med  nnovative løsninger. Vi tilbyr et komplett sortiment av vaskemaskiner, tørketromler, tørkeskap, oppvaskmaskiner, ovner, ventilatorer, komfyrer, koketopper mm, som oppfyller og overstiger våre kunders forventninger i mange år fremover.

80 prosent av ASKO hvitevarer eksporteres og distribueres av salgsselskaper i Skandinavia, USA, Australia, New Zealand og Russland. I tillegg har Asko Appliances AB mer enn 25 uavhengige forhandlere over hele verden. Asko Appliances AB er en del av Gorenje Group, en av Europas største hvitevareprodusenter med en omsetning på 1186 millioner euro (2009), og ca. 10 900 ansatte (2009). Gorenje Group er representert i mer enn 70 land verden over.

Share