ASKO - Designpriser

Designpriser

ASKO har alltid hatt fokus på design. Vi mener at form og funksjon er like viktige. Og vi mener at vår design skal være tidløs, men banebrytende, enkel å bruke, men kompleks nok til å takle alle typer situasjoner. Vi vet at våre produkter skal være en del av hjemmet ditt i lang tid, og derfor synes vi det er viktig med en minimalistisk design som er moderne, men samtidig tidløs, slik at den matcher de skiftende motene.

Vårt bidrag til nordic design er blitt anerkjent i hele verden. Vi har vunnet atskillige internasjonale designpriser, blant annet den prestisjefylte Red Dot Design Award.

European Product Design Awards (EPDA)

European Product Design Award anerkjenner talentfulle designere og designteam som hjelper med å forbedre vår hverdag med praktiske og vakre kreasjoner, som enten er designet til å løse et problem, gjøre livet lettere eller bare spre glede. EPDA belønner strategisk tenkning og fantasi, som er grunnstenene for et godt produkt.

2018
ASKO Laundry Care mottok en PLATIN-pris. Dette er det høyeste prisnivå i denne konkurranse innenfor husholdningsapparater, les mer her.

ASKO Oppvaskmaskin DBI654IG.S ble tildelt sølv i European Design Award konkurransen innenfor kategorien husholdningsapparater, les mer her.

Red dot design awards

Denne internasjonale prisen er blant de høyest rangerte, mest prestisjefylte og best kjente designprisene. Siden 1955 har en internasjonal jury gjennomgått og vurdert design med hensyn til innovasjon, funksjonalitet og kvalitet. I designverdenen er denne prisen svært anerkjent for fremragende design og produktvalg.

2017
Vi er stolte av å kunne annonsere at det nye Asko Pro Home Laundry konseptet har fått designprisen Red Dot awards, og kåret til "Best of the Best". Vinnerproduktene er i ASKO Logic serien; vaskemaskinen W4086C.W og tørketrommelen T408HD.W.

2014
ProSeries™ -dampovnen OCS8676S fikk prisen med følgende ord med på veien: "Den har en ren og moderne design kombinert med premiumfunksjoner og -egenskaper. Det er et premiumprodukt med et robust og solid uttrykk, og hele tiden med myk skandinavisk, humanistisk minimalisme. Ovnen har rene linjer, er god å ta på og har en moderne look."

2011
ASKO D5424 og D5434 oppvaskmaskiner fikk prisen for kvalitet, detaljer og samsvar mellom form og funksjon.

2009
ASKO OP8640 ovn vant prisen for ren og moderne design og unike funksjoner og egenskaper.

2008
Vår integrerte vaskemaskin og tørketrommel mottok prisen sammen med vår designpartner Propeller.

iF Design Award

iF Design-prisen er en av verdens mest berømte og prestisjefylte designkonkurranser. Formålet er å styrke verdien av glimrende design, gjøre oppmerksom på fremragende designresultater og hjelpe brukere til å oppdage forskjellige nyanser i en kompleks produktverden.

2008
Vinner av designprisen " Ny generasjon vaskemaskiner"

2003
Nominert og vinner med D3000 oppvaskmaskinserie

ADEX

Awards for Design Excellence er et av de største og mest prestisjefylte prisprogrammene for produktdesign av møbler, inventar og finish som markedsføres i designhandelen. Hver kategori har mulighet for tre prisnivåer, platina, gull eller sølv.

2007 & 2006
Platinapris: Oppvaskmaskin D3232XL
Platinapris: Oppvaskmaskin Encore
Platinapris: Tørkeskap Ultra Care

2005 & 2004
Platinapris: Vaskemaskin W6461
Gullpris: Oppvaskmaskin D3530
Sølvpris: Oppvaskmaskin D3130

2003 & 2001
Sølvpris: Oppvaskmaskin D3130
Platinapris: Oppvaskmaskin D1996FI

1999
Gold - D1996FI dishwasher.

I.D. Magazine's Annual Design Review

International Design Magazine er Amerikas ledende og mest meningsdannende magasin på feltene kunst, forretningsliv og design. Magasinets svært anerkjente "Annual Design Review" (årlig designanmeldelse), er Amerikas største og mest prestisjefylte designvurderings- og anerkjennelsesprogram, utgitt siden 1954. "Annual Design Review" deler ut priser for beste amerikanske og internasjonale design innenfor forbrukerprodukter, møbler, utstyr, miljø, emballasje, grafisk utforming, konsepter og utdannelsesprosjekter.

2006
ASKO Laundry Care Concept (vaskeromskonsept) blev tildelt en "Design Distinction" i forbrukerproduktkategorien i I.D. Magazine's "Annual Design Review".

Design Prize, Tyskland

Designprisen fra Forbundsrepublikken Tyskland er en pris for ekstra fine resultater innenfor produktdesign (serieprodukter i alle sektorer) og kommunikasjonsdesign (analoge og digitale medier). Dommerkriteriet omfatter kreativ og teknisk innovasjon, designstrategi, nytte, menneskelige fordeler og holdbarhet.

2004
Nominert med D3000 oppvaskmaskinserie

The Grand Award of Design

Denne prisen tilstreber å inspirere svensk forretningsutvikling til å fokusere på design. Det prisbelønte produktet, tjenesten eller sortimentet må ha kommersiell suksess, og suksessen skal være basert på design.

2003
Nominert med D3000 oppvaskmaskinplattform

IDEA Design Award

Konkurransen organiseres av “Industrial Designers Society of America” og anses for en av de største og mest prestisjefylte designkonkurranser i verden

2003
Sølvpris i forbrukerprodukter / apparatkategori: D3000 oppvaskmaskinserie

Share