Support

Det er svært viktig for oss i ASKO å levere produkter av høy kvalitet og samtidig holde et høyt servicenivå. Vi bestreber oss derfor på å alltid gi deg den aller beste service og brukeropplevelse.

Med vårt servicekonsept får du følgende servicefordeler:

  • Vi tilbyr teknisk rådgivning og støtte via våre dyktige og erfarne medarbeidere.
  • Vi besvarer alle telefonsamtaler og svarer på skriftlige henvendelser raskt og effektivt.
  • Spesialutdannede serviceteknikere står til disposisjon.

Vi utdanner løpende medarbeiderne våre og bruker bare originale reservedeler til våre ASKO-produkter.

Hvis du trenger kundestøtte, kan du ringe oss på vår servicetelefon 67064760 (mandag-torsdag: 08.00 - 16.00, fredag: 08.00-15.00) eller fylle ut kontaktskjemaet.

To års garanti på profesjonelle produkter* ASKOs garanti på profesjonelle produkter garanterer at produktene lever opp til en god kvalitet og service.
10 års reservedelsgaranti* I vår reservedelsgaranti garanterer vi at vi kan levere reservedeler til ditt profesjonelle ASKO-produkt i minimum 10 år fra kjøpsdatoen.
*Gjelder for ASKO profesjonelle produkter kjøpt etter 1. september 2012
Lang holdbarhet Vi utfører en levetidstest for omkring 15 000 sykluser ved profesjonell bruk. Disse testene omfatter holdbarhetstester ved ekstra høye temperaturer, lekkasjetester og tester av elektrisk sikkerhet. Hver detalj blir testet helt ned til komponentnivå.
Miljøvennlige løsninger Våre profesjonelle vaskemaskiner og oppvaskmaskiner er alle ECO-modeller og kan kobles til et varmvannsinntak. Dette er ideelt når du har en miljøvennlig og økonomisk varmtvannskilde, for eksempel solpanel eller varmepumpe.