Historie - Asko Appliances

Historie

I 1950 satte den initiativrike, unge svenske bonden Karl-Erik Andersson i gang med å bygge en annerledes vaskemaskin til sin mor. En enestående energi- og vanneffektiv maskin som skulle gjenspeile en gårdbrukers kjærlighet og respekt for naturen. En maskin med ekstra god rengjøringskraft og driftsikkerhet, som kunne varme vann, sentrifugere og dessuten skryte av den aller nyeste rustfrie ståltrommelen. En vaskemaskin uten sidestykke.

Den unge gårdbrukeren bygde sin innovative vaskemaskin som overgikk selv hans pedantiske mors høye standarder. Resultatene var faktisk så ekstraordinære at han var overbevist om at han måtte dele oppfinnelsen med andre. Derfor bygde han en maskin- og produksjonsfabrikk i verdensklasse like ved familiegården der den står den den dag i dag, og et nytt firma ble til.

I dag er ASKO et internasjonalt merke med et komplett utvalg av effektive vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner. ASKOs harde hvitevarer utfører et flott rengjøringsarbeid med en brøkdel av det vannet, den strømmen og det vaskemiddelet som andre maskiner bruker. Hver komponent er konstruert i stål i stedet for plast, alle steder der dette er mulig. Og hvert ASKO-produkt bygges stadig med skandinavisk kvalitet og miljøfølsomhet, akkurat som Karl-Erik Andersson ønsket det.

Kort sagt er ASKOs hvitevarer noen av de mest effektive, mest miljøvennlige og mest holdbare på jorden. Laget til dem som –  akkurat som en viss svensk mor – setter pris på holdbarhet, sikkerhet, toppytelse og skandinavisk design.

Viktige ASKO-år

Asko Appliances AB

Tusenvis av mennesker over hele verden har hvitevarer fra ASKO i hjemmene sine; holdbare produkter av høy kvalitet i skandinavisk design og med  nnovative løsninger. Vi tilbyr et komplett sortiment av vaskemaskiner, tørketromler, tørkeskap, oppvaskmaskiner, ovner, ventilatorer, komfyrer, koketopper mm, som oppfyller og overstiger våre kunders forventninger i mange år fremover.

80 prosent av ASKO hvitevarer eksporteres og distribueres av salgsselskaper i Skandinavia, USA, Australia, New Zealand og Russland. I tillegg har Asko Appliances AB mer enn 25 uavhengige forhandlere over hele verden. Asko Appliances AB er en del av Gorenje Group, en av Europas største hvitevareprodusenter med en omsetning på 1186 millioner euro (2009), og ca. 10 900 ansatte (2009). Gorenje Group er representert i mer enn 70 land verden over.

Gorenje Group Nordic A/S

Siden vårt danske datterselskap etablerte seg med hovedkontor i København i 1976, har Gorenje Group Nordic vokst til et multinasjonalt selskap med ansvar for hele Norden og alle de tre baltiske landene. I dette området bor det over 32 millioner innbyggere spredt over mer enn 1,5 millioner kvadratkilometer.

Gorenje Group Nordic tilbyr forbrukere i disse åtte landene 2 forskjellige merker husholdningsapparater: Gorenje og ASKO. Vårt omfattende og effektive distribusjonsnettverk leverer et bredt spekter av innovative og designpregede produkter med vekt på enkelhet. Og hos oss kan kundene velge mellom flere forskjellige segmenter og prisnivåer.