Søk:

Tørketromler

På oppdrag fra NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) testet SIFO (Statens institutt for forbruksforskning) i 2006 7 tørketrommler. Først og fremst var det å se om produsentene oppga riktig energimerking på produktene, men på oppdrag fra Forbrukerrapporten ble også andre egenskaper vektlagt.

For mange av produsentene var resultatene nedslående. Tre av produsentene hadde så stort avvik at NVE anmodet produsentene om å endre merkingen av produktet.

Under kan du lese mer om denne testen og følge linken til den publiserte testen fra Forbrukerrapporten og til NVE sine sider

Testvinner som holder det den lover

Testen ble publisert:
Forbrukerrapporten nr. 4 - 2006

Bare en riktig!

ASKO T741 ble testvinner i forbrukerrapporten sin test. ASKO var også eneste produsent som var helt etterrettelig i sine opplysninger på energimerkingen.

Enkelte av produsentene oppgir feil energiforbruk, noe som vil medføre høyere strømforbruk enn forespeilet for de som har kjøpt disse tørketromlene. Mer irriterende er det kanskje at tørketrommelen bruker lengre tid en forespeilet. I henhold til energimerkingen var det flere av tørketromlene som var raskere enn ASKO T741, men resultatene viste at ASKO faktisk var mer en 30% raskere en nærmeste konkurrent. 108 min var ASKOs oppgitte tørketid og det var eksakt det SIFO fikk i sine tester også.

Unikt tørkesystem
Vi i ASKO har lenge vist at vi har effektive tørketromler. Vi har et unikt tørkesystem vi kaller Butterfly Tørking. Dette er et unikt system som gjør at vi ikke trenger å reversere trommelen for blant annet å hindre at tøyet bunter seg i sammen og dermed ikke blir tørt. At våre tromler ikke trenger å stoppe gjør at de kan tørke ustanselig fra du starter den til den er ferdig. At tøyet hele tiden er i bevegelse fører også til mindre krølling og mindre slitasje på motor og drivremmer.

ASKO T741 finnes i Hvit eller Titanium farge.

 

 

 

 

 

 

Butterfly